RSS

Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams

Jelle Filed Under: Labels: ,

In de zomer van 2006 werd bij Randy Pausch alvleesklierkanker vastgesteld. Hij werd behandeld maar zonder succes. In de zomer van 2007 kreeg hij te horen dat hij nog hooguit drie tot zes maanden te leven had. Even na die diagnose werd hij door het Bestuur van Carnegie Mellon gevraagd om de "Last Lecture" van dat jaar te houden.

The Last Lecture was een jaarlijkse lezing waarbij een van de hoogleraren zou aangeven welke dingen hij zou bespreken als hij nog maar één lezing zou kunnen geven. In het geval van Pausch werd het vrijwel letterlijk zijn laatste lezing. Het onderwerp van Pausch' lezing (die hij hield op 17 september 2007) was "Kinderdromen waar maken" en was feitelijk een betoog over hoe je het best je leven zou kunnen leven.

De lezing werd meteen gepubliceerd op YouTube en had binnen zeer korte tijd een enorm aantal hits. Op het moment van deze post (maart 2009) is de YouTube video van de lezing al 9,5 miljoen keer bekeken. Na de lezing publiceerde Randy Pausch ook een gelijknamig boek, dat ook in het Nederlands werd vertaald (de Nederlandse titel: Nu ik dood zal gaan. Mijn laatste woorden voor mijn kinderen en de wereld).

Randy Pausch overleed thuis op 25 juli 2008 en liet een vrouw en drie jonge kinderen na.
(bron: Wikipedia)

De video van The Last Lecture:


| edit post

0 Responses to "Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams"

Een reactie posten